Prijavu možete podnijeti pozivom na broj Call centra – 19800, slanjem SMS poruke, mejla ili putem portala www.sistem48hercegnovi.me, kao i lično.


1. Kada pozovete 19800 javiće vam se ljubazni operateri koji će zavesti vašu prijavu i uputiti je imenovanom nadležnom organu na rješavanje. Call centar je na raspolaganju tokom 24 sata. Od 07h do 22h sati na telefon će vam se javiti referenti, a svaki poziv koji je izvan ovog perioda se snima i obrađuje prvog sledećeg dana. *Tarife poziva
2. Prijavu možete jednostavno izvršiti i slanjem SMS poruke na broj 067/236/333. Važno je da kratko opišete problem ili kažete svoj zahtjev i navedete tačnu lokaciju, a naši referenti će vaš zahtjev zavesti na predviđeni način. *Tarife poruka
3. Dovoljno je i poslati poruku na e-mail adresu sistem48@hercegnovi.me, kako biste obavijestili nadležne o problemu ili uputili zahtjev.
4. Na portalu www.sistem48hercegnovi.me stoji forma za prijavu koju možete jednostavno popuniti. Na portalu će svima biti dostupne najnovije prijave i odgovori koji su poslati u određenom periodu, tako da ćete na ovom mjestu moći da pratite status podnijete prijave. Važno je napomenuti da na portalu neće biti objavljene:

  • Prijave u kojima se iznose činjenice koje nisu vezane za nadležnost lokalne uprave
  • Prijave uvredljivog ili neprimjerenog sadržaja
  • Prijave koje sadrže jezik mržnje i šire netoleranciju
5. Uvijek možete doći lično u prostorije Call centra i objasniti svoj problem ili zahtjev, jer mi smo tu za vas. *Adresa: Trg Marsala Tita br 2, u zgradi Opštine Herceg-Novi, prostorije Službe komunalne policije.

Nakon što podnesete prijavu, svaki vaš zahtjev biće proslijeđen nadležnim službama na rješavanje, a one će postupati po zahtjevu i odgovarati u najkraćem mogućem roku.

Ako želite da Vas referent informiše o statusu podnijete prijave ostavite svoje podatke - broj telefona ili e-mail adresu. Ukoliko ste sami odabrali da dobijete povratnu informaciju lokalna uprava je dužna da Vas u roku od 48 sati obavjesti o statusu podnijete prijave, načinu i roku njenog rješavanja.

Molimo Vas da prilikom iznošenja opisa onoga što je predmet prijave budete što jasniji i precizno navedete lokaciju.

Takođe, bitno je napomenuti da će se postupati samo po prijavama koje su u nadležnosti lokalne uprave. Ukoliko niste sigurni u čijem okviru nadležnosti je Vaša prijava, referent Call centra će to definisati na osnovu opisa.

GRAĐANE MOLIMO DA NE ZLOUPOTREBLJAVAJU OVAJ SERVIS.SVAKA ZLOUPOTREBA PODLIJEŽE ZAKONSKIM SANKCIJAMA!

Očekujemo da u saradnji sa Vama brže i lakše riješimo probleme sa kojima se suočavamo, unaprijedimo komunikaciju i tako zajednički doprinesemo razvoju našeg grada.

„Sistem 48“ tu je da nam pomogne da vam pomognemo!